CIO Update Series
Analisten en experts
Lionel  Lamy is spreker tijdens de CIO Update Series 'Associate VP European Software & Services Group'

Lionel Lamy

Associate VP European Software & Services Group
IDC
    SEP
    5

    CIO Summit Serie - II - Internet of Things - IoT to bring competitive advantage

    De rol van IoT raakt de gehele organisatie en de implementatie is niet iets waar je als CIO of IT-afdeling te licht over moet denken. Het vereist veel business inzicht en voorbereiding.

Lionel Lamy is Associate VP bij IDC's European Software & Services Group. In deze rol is hij verantwoordelijk voor twee onderzoeksprogramma's gericht op de werkplek en netwerk lifecycle services segmenten. Lamy’s specifieke onderzoeksgebieden omvatten de IT infrastructuur transformatie, cloud, client- en netwerk virtualisatie, Software Defined Network Solutions & Managed Services, als ook consulting-, integratie- en ondersteunende services.

De impact van Mobility en Consumerization op het netwerk en de werkplek valt tevens onder de verantwoordelijkheden van Lionel vanuit de services hoek.

Door de jaren heen is Lamy betrokken geweest bij onderzoek naar Datacenter-en Security Services, alsmede naar Service Level Management Issues. Hij is een frequent en ervaren spreker op conferenties en klantevenementen, en is sterk betrokken bij het leveren van consultancy bij zowel leveranciers als eindgebruikers.

Voordat hij bij IDC startte in 1999, bracht Lamy vier jaar door bij Fujitsu Services als desktop service development manager — bezig met de ontwikkeling van standaarddiensten. Daarvoor was hij een marktonderzoeker en Europese business planning manager binnen de outsourcing-divisie van Fujitsu. Hij heeft een diploma in Marketing en International Business behaald bij de Angers Business School in Frankrijk.