CIO Summit Update - Cloud 2.0: The Way of the Platform
CIO Summit Update - Cloud 2.0: The Way of the Platform

CIO Summit Update - Cloud 2.0: The Way of the Platform

A cloud driven business model

Datum: 30 mei

Topic: Cloud 2.0: The Way of the Platform - A cloud driven business model

Analist: Jan van Vonno, Senior Research Analist, European Research Team, IDC

Experts: Marilijn Boumeester, moderator IDG/CIO.nl

 

Cloud 2.0: The Way of the Platform 

A cloud driven business model

09:00 - 09.30      Inloop/ontvangst

09.30 - 09.45      Introductie IDC en CIO.nl

0945 - 10.05       Marktdata - Trends & Ontwikkelingen - Jan van Vonno, IDC

10.05 - 10.20      Korte pauze

10.20 - 1100       Ronde 1 discussie aan (brunch/lunch)tafel, inclusief 5 minuten wrap-up

11.00 - 11.10      Wissel analist IDC, moderator en host(s)

11.10 - 11.50      Ronde 2 discussie aan (brunch/lunch)tafel, inclusief 5 minuten wrap-up

11.50 - 12.05      Korte pauze, verversing tafels

12.05 - 12.45     Ronde 3 discussie aan (bruch/lunch)tafel, inclusief 5 minuten wrap-up

12.45 - 12.55     Wissel analist IDC, moderator en host(s)

12.55 - 13.35     Ronde 4 discussie aan (brunch/lunch)tafel, inclusief 5 minuten wrap-up

13.35 - 14.15     Afsluitend netwerkmoment

 

Achtergrond:

Vandaag de dag hebben de meeste organisaties zichzelf verder ontwikkeld vanuit cloud experimentatie en hebben een volledig cloud software en infrastructuur in het IT-landschap geadopteerd. Sommige ondernemingen hebben zelfs een cloud-first strategie vastgelegd, wat betekent dat zowel nieuwe als oudere workloads nu worden verplaatst naar de publieke, private of hybride cloud-omgevingen. Uit IDC-onderzoek blijkt zelfs dat de wereldwijde cloud-infrastructuur momenteel aan het super-scaling is en het lanceerplatform voor alle IT-innovatie wordt. In dit tempo schat IDC dat ten minste 45% van alle Europese IT-uitgaven cloud-gebaseerd zal zijn in 2020.

Nu dat cloud computing als de nieuwe norm aanvaard is in de meeste industrieën, zijn we getuige van de markt verschuiving naar een nieuwe fase van de adoptie. We noemen deze nieuwe fase "Cloud 2.0" en het wordt gedreven door de strategische relevantie en zakelijke kansen die worden geintroduceerd door cloud-platforms. Organisaties maken gebruik van cloud-diensten als basis voor informatiesystemen die in grote maatstaven voor de massale transactionele volumes en ondersteuning nodig zijn voor kritieke workloads. Echter, de volgende fase van cloud-maturity is het gebruik maken van cloud-platforms om de ontwikkeling & implementatie van software, advanced analytics en machine learning bovenop cloud-infrastructuur in een privacy-by-design manier te omvatten. 

 

Discussiepunten voor aan tafel:

Het verplaatsen van Critical Workloads naar de Cloud

Veel CIO's vragen zich af waar enterprise data op moet worden geslagen en hoe te selecteren, beoordelen en migreren van workloads in Public, Private of Hybrid cloud-omgevingen. Wat zorgt voor een geschikte enterprise cloud-strategie, hoe kunnen bedrijven kosten (of TCO) verlagen, terwijl het verhogen van flexibiliteit en het verbeteren van prestaties vooraan staat. Hoe zullen deze gevolgend impact hebben op traditionele IT service management (ITIL) praktijken?

Privacy by-Design

Digitale transformatie betekent dat organisaties anders moeten gaan denken over beveiliging. Het is een belangrijke business prioriteit, vooral sinds GDPR centraal is komen te staan. Steeds vaker introduceren cloud providers oplossingen waarmee organisaties veiligheid en privacy verantwoordelijkheden uitbesteden, terwijl ze in controle blijven over de toegang en het beheer van gegevens.

Cloud platforms - Strategie & Innovatie

Nieuwe producten en diensten komen op de markt om workloads, IT beheering, en applicatie ontwikkeling te managen. Het is belangrijk om de best-practices te begrijpen aangaande de lancering en het gebruik van cloud-platforms en de mogelijkheid voor uw organisatie.

Data Driven Innovatie

Zakelijke leiders erkennen de mogelijkheden van embedded intelligence in hun activiteiten, applicaties en consumentendiensten. Veel bedrijven zitten op een schat aan informatie, wachtend om te worden omgezet in waardevolle inzichten en een nieuwe bron van inkomsten. Door gebruik te maken van big data in de cloud, kunnen organisaties beginnen te onderzoeken hoe data-driven innovaties hen in staat brengt om digitale transformatie objectives uit te voeren.Spreker
Jan  van Vonno is gastspreker bij CIO Summit Series 'CIO Summit Update - Cloud 2.0: The Way of the Platform'
Spreker
Marilijn  Boumeester is gastspreker bij CIO Summit Series 'CIO Summit Update - Cloud 2.0: The Way of the Platform'
Spreker
Howard  Misser is gastspreker bij CIO Summit Series 'CIO Summit Update - Cloud 2.0: The Way of the Platform'
Aanmelden »

Sponsors